Bizony, főleg a kollégium dobott a hangulatomon. Ma még az internetet is beszerelték a szobába, úgyhogy egy szavam sem lehet. Az iskolát februárban kezdhetem. Még jó, hogy van addig idő, mert a möbösök valamit elrontottak az ösztöndíjammal kapcsolatban, és rólam nem tud semmit a muis. Ma voltam ott is bent, nagyon rendesek a külföldi diákokkal, intéznek tartózkodási engedélyt, nekem semmit nem kell csinálnom. Valószínűleg ők csinálják majd meg a a kilépő vízumomat is, úgyhogy a hivatali ügyintézés így jóformán teljesen lekerült a vállamról. A szobatársam egy aranyos burját lány, kicsit türelmetlen, nem szereti megváni, amíg nagyon lassan elgagyogom, amit szeretnék, ezért eddig többet beszéltünk angolul, de ez változik, mert igyekszem ráfeküdni a nyelvre.
A mongol étel nem is rossz, a sós tea nekem kifejezetten ízlik.
Minden nap megyek amúgy sétálni, meg vásárolgatni, nézelődni, csak a szokás kedvéért. Egészen tetszik maga a város, csak borzasztóan piszkos itt a levegő. Szinte érzem, ahogy áramlik a tüdőmbe a szmog.
Valószínűleg be fogok iratkozni egy iskolába, ahol Edit is tanít. Egy kicsit spirituálisnak tűnik, de érdekel a téma, és mongolul lesznek az előadások. Majd szerzek egy szójegyzéket, azt megtanulom, és így nem hiszem, hogy különösebb gond lenne. Azért is jó, mert így lesz szombati állandó programom is. Délutánonként meg úgyis sok időm lesz (előreláthatólag), mivel egy nap 2 órám lesz csak. Akkor akarok szakdolgozatot írni, amihez kicsit később (kb február közepétől) készítek 1-2 interjút. Főleg Bacival, Edit mongol férjével, mert ő orvos, és nagyon tájékozott sok tekintetben. Lesz egy kis mellékletem is a fotókból, amiket itt készítek. Mindenhol Dzsingisz látható. (persze tudom, nem ez az elsődleges, de nekem ez teszi kicsit megfoghatóbbá a dolgot).
Ma délután is megyek a városba, csak a tájékozódás miatt. Szerencsére olyan szerkezetű a város, hogy ha rá vagyok kényszerítve, egészen jól tájékozódom. (Bár tudom, ez tőlem eléggé fuán hangozhat...de tényleg.)
"Röviden" most ennyit.

4 komment

Címkék: kollégium

A bejegyzés trackback címe:

https://mongoliabanvagy.blog.hu/api/trackback/id/tr411702928

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

norb.gal 2010.01.26. 19:41:30

Huhh, örülök, hogy jól mennek kinn a dolgaid... Mióta elmentél... pff, nincs, aki kordában tartson. :S A búcsúbuliddal együtt 2-szer sikerült taccsra inni magam (a legutóbbinak a mosdó látta kárát - a többi nem publikus) :) Nyomtunk egy privát vizitet, amit elvileg Jatéval zártunk volna, ha sikerült volna eljutni oda... Olyan fél 2-kor volt nálam képszakadás, ami azért "poén", mert Gyula állítása szerint a "vendégek" (Ildi, Huzsi) 4 körül léptek le a koliszobából. Iszogattak, beszélgettek - én meg aludtam közben mellettük.

Amúgy nagy mázli, hogy találtál magyarokat, tök jó! De még mindig nem írtad, hogyan viseled a hideget. Hányan vagytok a kollégiumi szobában? Csak ketten? Remélem, hasonlít rám (kedves, aranyos, jófej...) :D
Nos, és mivel van net, "elvárjuk", hogy képekkel gyarapítsd a fészbúkos (vagy bármilyen) profilodat! :)

No, légy jó, vigyázz magadra... Szió!

borsonyka 2010.01.26. 20:02:25

Nahát, nahát... ez egyre csodálatosabb :D. Irigylünk. ikszdé, mondja itt mellettem a Hugicám szóval XD. Még a fényképező elemei sem fagytak le? És a kosárválogatott?? Ejnye, hát ez tiszta európa, minek ehhez ilyen messzi utazni?? Leszel szíves képeket pakolászni ide is :D:D.
JAh és sok sikert a burját társalgáshoz és a szakdogaíráshoz.
Pumpi szívem.
Norbi!! Dádá- nem szabad ilyen részegesnek lenni vala :D

Patkós Viki 2010.01.26. 22:00:10

Na örülök én is, hogy rendeződnek a dolgok, azért a MÖB-től kérdeznék egyet s mást..
Milyen szektába lépsz be szombatonként? Nekem ez nem volt világos... Tájékozódás :D
És a holdújév akkor mégse most van, vagy így is nyitva vannak a boltok meg minden?
A képeket pedig nagyon várom én is :)
pussz

mesike005 2010.01.27. 10:00:37

@norb.gal: A face-es képeket látva, kedzem nélkülözhetőnek érezni magam, és ez fájt:) remélem az ágytakaróm nem bánta meg a bulikat, amennyiben mégis, 4 hónap múlva a finom illatú quantóval szeretném, ha kimosnád:))
Itt minden szép (főleg, hogy biztos szállásom van). Büszke lehetsz rám, mert a fagyoskodásról kezdek leszokni. 2 cicagatyó (amiket rongyosra fogok ugyan használni...), meg hosszú nadrág, 3 pulcsi és kabát. Tegnap egész enyhe volt az idő, ma kicsit hidegebb volt (25 fok körül), csak széllel megtoldva.
Kár, hogy nem tudok a körmödre nézni, de csak okosan cica. pumpillak:)
süti beállítások módosítása