mesike005 2010.02.15. 13:54

újév

Nagyon szép hetet kívánok drága Hazaiak!

Nagyon szép hétvégém volt, és még a kedd szünnap itt Mongiban. A Holdújév szombat éjszaka kezdődött, pontosabban vasárnappal. A tigrisévet egy kis túrával és esti főzés-evés-ivással köszöntöttük egy négyes leányfogattal. A társaság elég multi-kulti volt (kanadai, thaivani és orosz). Elsétáltunk az ulánbátori Buddha szoborhoz, ami a város szélén található, közel hozzá egy második világháborús emlékművet is megcsodálhattunk. Az utóbbi a tipikus dunaújvárosi mozaikképek nagyobb méretű változata, így egész otthonosan éreztem magam. Viszont a kilátás egészen gyönyörű volt. Most csak jobban várom, hogy teljesen kimehessek a városból. Olyan gyönyörű a táj, és annyira szeretnék tiszta levegőn is sétálni… A kis „túrán” sajnos nem volt lehetőség két fontos helyre elmenni, ami ugyan útba esett, de kisebb akadályokkal találtuk szemben magunkat. Nem is bánom, mert írásos emlékeket akarok megnézni, amihez nem sok embernek van kedve. Én meg szívesen elszöttyögnék majd a dologgal, úgyhogy a héten visszamegyek valamelyik nap, és tanulmányozom a dolgokat.

Miután sétáltunk az egyik befagyott folyón, elmentünk a thaivani lányhoz, aki mindenféle ételkülönlegességet főzött nekünk. Volt kínai leves, rizs két öntettel és egy tipikus thaivani különlegesség, amit a hős magyar ember is megkönnyezne csípős, erős volta miatt. Ittunk mongol vodkát, mongol sört, spanyol bort…és a többi borra nem emlékszem. Ilyen formán búcsúztunk el a bivaly/marha évet. Még a holnap szünet, így egy rövidke hetünk lesz a suliban is. Lehet, hogy majd hívnak a török óráim miatt. Elvileg ezen a héten vissza kellene jelezni, hogy járhatok-e mongikkal török nyelvórára. Szép hetet mindenkinek!

A bejegyzés trackback címe:

https://mongoliabanvagy.blog.hu/api/trackback/id/tr381760135

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kfgycody 2010.02.16. 18:20:44

ja még annyit (semmi köze a blogodhoz) elküldtük a nyelvvizsga papírjaidat a Vikinek. Meg Elíntéztem az Apeh igazolásokat. Cupp

borsonyka 2010.02.17. 09:00:46

ez jól hangzik :). Jó szottyogást az írásos emlékekhez! Már nagyon hiányzol itthon ám. Én most szottyogok egy kicsit a rovással aztán meg a szakdogámmal. Jó legyél ám nagyon!!!
süti beállítások módosítása