mesike005 2010.02.09. 10:34

micsoda kedd!

A kedd tipikusan olyan nap, mint a hétfő utáni, de még mindig a hét elejét jelzi. Nekem ahelyett, hogy szürke, és unalmas lett volna sok jó dolog történt. De kezdjük az elejéről.

Reggel nem csörgött az ébresztőm. A hétvégén már előfordult, hogy nem szólt, amikorra be volt állítva, de ugye hétköznap kellemetlenebb a dolog, ha menni kel az iskolába. Valami csoda folytán (én a "korai kelő") felkeltem 7.45-kor, amikor amúgy indulni szoktam a suliba. De beértünk, és még a kis koreai barátom is megvárt. Csúcssebességet futottam. Megvaolt az első óra, vártuk a másodikat. Majd 10-kor bejött egy másik tanár, hogy akivel lenne óránk, sajnos nincs itt. Így 10 órakor eljöttünk az iskolából újonnan megismert barátommal, Hactuyaaval. Mellé ültem az órán, és kiderült, hogy Ordoszból származik (nekem nagyon fontos, Kína területén található mongolok által lakott föld). Mivel már nem beszéli a nyelvet, eljött Ulaanbaatarba mongolul tanulni. Ugyanabban a kollégiumban lakunk, és mivel szegény nem érti a koreaiak "angolját", ezért nagyon megörült nekem, akit ért. Én meg szintén neki, mert egy kis tündér lányról van szó. Egyből felajánlotta, hogy csináljunk majd programokat. Gondoltam, jobb még frissiben lecsapni a dologra, nehogy úgy járjak, mint vasárnap (ami nem gond, még éreztem is, hogy nem lesz belőle egyenlőre semmi). Megkerestem Hactuyaat, hogy menyjünk el a buddhista kolostorba, mert én csak kívül voltam, az épületek belső részeit nem láttam. Örült az invitálásnak, és csatlakozott. Majd kérdezte, hogy milyen múzeumokról meséltem neki. Gondoltam kezdjünk valami naggyal, így választásom a Mongol Nemzeti Múzeumra esett. Bár fotózni nem lett volna szabad, a facebook-on csak megnézhetitek majd Kül-Tegin feliratát, illetve Dzsingisz fehér és fekete zászlaját is (xara, cagaan sülde). Ezeket látva...hát, nem tudom leírni, mit éreztem:) Nézzétek sok szeretettel a képeket!

Ezt a gyönyörű napot azt hiszem nem lehetett volna fokozni...maximum csak azzal, ha a minusz száz fokos hidegben nincs szemet.kifújó szél...Annak azért örültünk volna. Haslonlóan szép és tartalmas napot Nektek!

A bejegyzés trackback címe:

https://mongoliabanvagy.blog.hu/api/trackback/id/tr481741506

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kfgycody 2010.02.09. 19:29:21

már akartam mondani, hogy a Bori rendszeresen nem akar lefeküdni időben ezért csinálj már 1-2 képet a koreai fiúról, hogy tudjam mivel ijjesztegetni lefekvés elött a gyereket. : o )
süti beállítások módosítása